Recepty na osvěžující potraviny a nápoje

23. října 2007 v 16:44 | thia |  Recepty
Jablka se smetanou:
Oloupeme a postrouháme dvě jablka a přidáme šťávu z jednoho citronu. Nasekáme ořechy, přidáme 3 lžíce sladké smetany se špetkou koření a vše promícháme.
Jablka z pohledu čínské medicíny:
Jablka jsou chladné povahy, sladké a kyselé chuti. Vlastnosti: snižují horko zejména v létě, podporují produkci tekutin v těle, zvlhčují suchost a ochlazují horko v plicích, snižují hladinu cholesterolu, prospívají játrům a žlučníku.

Pečená rajčata:
Rajčata vložíme do vařící vody na 3 minuty, poté je zchladíme a oloupeme. Nakrájíme cibuli na kolečka, dáme ji na pekáč potřený olejem, na ni klademe nakrájená rajčata, přidáme bobkový list, hřebíček, sůl, pokapeme citronem a pečeme asi půl hodiny. Podáváme s rýží a strouhaným parmazánem.

Ke šťávě ze dvou grepů, dvou pomerančů a citrónů přidáme 1,5 l vody a popíjíme přes den mimo jídlo.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama